czwartek, 15 września 2016

Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi



Składniki:


Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • W tym czasie przygotowujemy warzywa.
  • Natkę pietruszki i orzechy drobno siekamy.
  • Oliwki kroimy w półplasterki, suszone pomidory w paski, a cukinię w drobną kostkę.
  • Na oliwie z oliwek, na dużej patelni, obsmażamy suszone pomidory, orzechy, czarne oliwki, cukinię i ciecierzycę.
  • Gdy cukinia będzie al dente, dodajemy do smaku suszone oregano, słodką paprykę w proszku i w razie potrzeby sól himalajską.
  • Do tak przygotowanych warzyw dodajemy odcedzony makaron i posypujemy posiekaną natką z pietruszki.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu, skropione oliwą z oliwek.

SMACZNEGO!

Przepis wykonała Aneta Klimecka, pasjonatka gotowania, prowadziła warsztaty life cooking w ramach śniadań na trawie, mistrzyni kuchni 2010 dwutygodnika "Przyjaciółka".
Serdecznie zapraszamy także na jej blog "Moja smaczna kuchnia" w którym znajdziecie mnóstwo wspaniałych przepisów:
LINK:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/09/penne-z-ciecierzyca-suszonymi_15.html