środa, 26 października 2016

Zdrowie dziecka w Kwaśnym Mleku!





Dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje dobrze działającego układu odpornościowego, który będzie dobrze chronił je przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.

To, jak mama odżywia się w ciąży wpływa na zdrowie dziecka na całe życie. Dla przyszłej mamy potrzebne są lekkostrawne produkty, zawierające substancje dobrze się wchłaniające i korzystnie wpływające na zdrowie jej i rozwijającego się maluszka. Dobrze, żeby były to naturalne, zdrowe i świeże produkty produkty, a nasze można spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu. Badania wykazują, że dzieci kobiet spożywających w ciąży produkty pro biotyczne mają mniejszą skłonność do alergii. 

Zatem czego potrzebują maluchy?

Szybko rosnący organizm wymaga wiele substancji dla wzrostu i rozwoju. 
Kwaśne mleko zawiera dobrze przyswajalny wapń, nie zawierając laktozy. 
Ma także korzystny wpływ na florę bakteryjną maluszka a przez to na trawienie i odporność.

Można je dodawać do zupek, deserów, owsianek, tak, żeby zadowolić nawet największe niejadki. Zarówno bakterie, jak i wytwarzane przez nie substancje zapobiegają namnażaniu szkodliwych bakterii, grzybów, wirusów i pasożytów (stwierdzono korzystne działanie bakterii z grupy Lactobacillus w biegunkach rotawirusowych u dzieci).

Łagodny smak Kwaśnego mleka i skład bakteryjny powoduje, że polecane jest szczególnie dla dzieci. Ponieważ bakterie rozkładają laktazę, kwaśne mleko jest lżej strawne i lepiej tolerowane niż zwykłe mleko i ma pozytywny wpływ na florę jelitową. 

Dostarcza także dziecku wielu naturalnych, łatwo przyswajalnych substancji m.i.n. aminokwasów, wapnia, witamin z grupy B, K2 i innych potrzebnych do wzrostu i rozwoju składników.

Kwaśne mleko polecane jest:
  • jako składnik codziennej diety dziecka
  • w czasie i po kuracjach antybiotykowych
  • dla kobiet w ciąży (na zmianę z jogurtem L+)
  • dla wzmocnienia odporności
  • przy alergiach
  • przy problemach z trawieniem i wchłanianiem pokarmu

Nie zawiera glutenu. 
Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych. 
Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
Są przygotowywane według reguł ekologicznych.
Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.
Nie zawierają śladowych ilości alergenów.
Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soji, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

A więc Na Zdrowie!