środa, 11 stycznia 2017

Zdrowie Seniora!

 
https://www.ecoshop.com.pl/1644-jogurty

U ludzi starszych flora bakteryjna jest zmieniona i dlatego trawienie, wchłanianie i perystaltyka jelit są osłabione. Potrzeba jej odbudowy jest niezwykle istotna dla procesów zdrowienia i regeneracji.
Zdrowe, pożywne, świeże i korzystnie wpływające na odbudowę flory bakteryjnej przewodu pokarmowego produkty powinny być nieodłącznym składnikiem diety.
Zdrowa flora bakteryjna oznacza lepsze wchłanianie ważnych dla regeneracji organizmu składników odżywczych, oraz poprawę odporności, siły i chęci do życia.

W chorobach przewlekłych, które często towarzyszą także osobom starszym, zarówno długotrwałe przyjmowanie leków, jak i stres, jakim jest choroba, przyczyniają się do uszkodzenia flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

Polecane przez nas kultury bakteryjne są starannie dobrane pod kątem korzystnego działania na zdrowie. Wybór ten jest wynikiem wielu lat doświadczenia i wiedzy lekarzy zajmujących się zdrowym odżywianiem i jego rolą w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia różnych chorób. Uwzględnione zostały również wyniki najnowszych badań naukowych.
Są świeże, lekkostrawne, bogate w łatwo przyswajalny wapń, zawierające witaminy a grupy B korzystnie wpływające na funkcjonowanie układu nerwowego, nie zawierające laktozy, nie wymagające długiego przygotowania.
Wspomagają florę bakteryjną jelit, wpływając na zmniejszenie się wielu związanych z wiekiem dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Dodatkowo mają wpływ obniżający poziom cholesterolu.

Wytworzone za pomocą naszych kultur bakteryjnych produkty zawierają dużo więcej żywych, korzystnych bakterii niż jakikolwiek probiotyk.
W jogurtach produkowanych przemysłowo ilość bakterii będzie zdecydowanie mniejsza. Jedną przyczyną jest czas upływający od momentu produkcji do dotarcia do konsumenta. Drugą jest to, że producenci stosują wiele dodatków, często nie wymienionych na opakowaniu, które wpływają niekorzystnie na ilość i żywotność bakterii znajdujących się w takim jogurcie oraz jego walory zdrowotne.

To właśnie ilość i rodzaj bakterii jest najważniejszym czynnikiem decydującym o jakości i wartości świeżego jogurtu dla naszego zdrowia, nasze jogurty można spożywać od razu po zrobieniu, kiedy mają największe walory zdrowotne.

Nasze produkty można zrobić także na bazie mlek roślinnych, mleka zbożowego (np.jaglane, ryżowe), z ziaren (migdały, orzechy), mleka kokosowego i innych mlek roślinnych. Jogurty na ich bazie są smaczne, a przede wszystkim zawierają żywe bakterie.

Jogurty produkowane przemysłowo zawierają wiele dodatków od zagęszczaczy po cukier.
Kiedy sami wybieramy rodzaj mleka do wytwarzania jogurtu i dodatki do niego, możemy w pełni korzystać z ich dobroczynnego wpływu na organizm. Dodatkowym atutem jest wydajność. Z pierwszego litra jogurtu można wytwarzać wielokrotnie kolejne porcje.

Domowe wytwarzanie jogurtów daje możliwość pełnej kontroli nad jakością, walorami
zdrowotnymi i smakowymi jogurtu.

https://www.ecoshop.com.pl/1644-jogurty